Ангелкова натиска наемателя на плаж „Бургас-север“ да намали цените

13:25, 02 юни 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Предстои разговор с новия наемател на морски плаж „Бургас-север“, за да обсъдим възможността за намаляване цените на плажните принадлежности през това лято“. Това е заявила министърът на туризма Николина Ангелкова по време на съвместната проверка с министър на околната среда и водите Нено Димов на пречиствателна станция „Равда-Слънчев бряг-Несебър, съобщиха от МТ.

Припомняме, че на 29 май беше избран наемател на Северния плаж – това е столичната фирма „Съмър инвест“. Според договора дружеството ще предлага чадъри и шезлонги на летовниците за по 7 лв. на брой за целия срок на договора. Т.е., ако решите да отмаряте на два шезлонга и чадър, цената става 21 лв.

Министър Ангелкова е посочила още, че с кмета на Община Несебър вече са се договорили дейностите по премахване на незаконните обекти в Слънчев бряг ще бъдат преустановени на 5 юни и ще стартират отново след приключване на активния летен сезон на 1 октомври.

По думите й премахнатите незаконни обекти от Община Несебър в курортния комплекс са вече 185, а площта на разрушените преместваеми обекти на морски плаж „Слънчев бряг-север“ надхвърля 1600 кв.м. Проверките през този летен сезон ще бъдат планови и инцидентни и ще бъдат провеждани съгласно законовите изисквания, без да се правят компромиси със здравето и спокойствието на туристите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама