Живко Господинов: Най-голямото предизвикателство пред мен е да оправдая доверието, което получих

07:00, 01 юни 17 25 752 Шрифт:
Автор:

Живко Господинов членува в БСП – Бургас от 2006 г. Две години и половина е председател на младежката организация на партията в града. По същото време и отново за срок от две години и половина е бил член и на НС на Младежкото обединение. Към момента е почетен председател на Младежкото обединение на БСП – Бургас. От 2012 г. е районен председател на един от най-големите райони на БСП – Бургас. От началото на 2015 г. работи към НС на партията. На изминалата общинска конференция той бе избран за председател на БСП-Бургас, като за него гласуваха 114 от делегатите.

На пресконференцията, която дадохте с бургаските народни представители на БСП, посочихте, че трябва да се върви към организационно укрепване на общинската организация. Какво конкретно имахте предвид? Смятате ли да промените нещо в общинската структура?

На първо място трябва да включва приема на нови членове, както и възстановяване на членството на наши другари, които са били разочаровани през годините. Приемът на нови членове ще има успех, когато успеем да направим членството в партията по-привлекателно. Това се отнася особено за приема на млади хора.

Кое е най-голямото предизвикателство, което седи сега пред Вас?

Най-голямото предизвикателство е да оправдая доверието, което получих.

Определяте ли се като част от статуквото? Имаше подобно изказване по време на общинската конференция в неделя.

Знаете ли – истински ме забавлява такова твърдение, особено когато е направено от човек на 70 г. към човек на 40 г. Но извън шегата – аз се гордея, че бях част от екипа, който работеше по организацията и провеждането на последните няколко избори.

Какво бихте казали на хората, които отправят остри критики към Вас?

Да спазват добрия тон. Иначе всеки има право на мнение.

Има ли лагери в общинската структура на БСП-Бургас? Какви са взаимоотношенията Ви с Йордан Георгиев, който също беше кандидат за председателския пост на партията в общината?

Лагери няма, но има хора с различно мнение и виждане, което е напълно нормално. Чрез дискусионния клуб към ОбС на БСП предстои да се обсъдят различните мнения и цели, както и начинът за тяхното постигане.

Имам прекрасни взаимоотношения с Йордан Георгиев. Лично аз ги определям като приятелски, а се надявам, че и при него е така.

Как смятате, че БСП ще може да пребори монопола на ГЕРБ в Бургас?

С много работа и последователни действия. Една част от тях споделих в платформата си на конференцията. Но най-важно е да изградим визия и стратегия за развитието на Бургас поне до 2023 г. Ако нашата визия бъде припозната и одобрена от хората в общината, то и победата на изборите няма да закъснее. Нашата задача е да бъдем гарант за нейното изпълнение.

Променили се нещо в живота Ви, след като влязохте в редиците на Българската социалистическа партия? Изпитвахте ли някакви колебания, преди да вземете това решение?

Запознах се с много нови приятели тук в Бургас, както и в цялата страна. Това е най-ценното, което получих в членството си в БСП.

Бил ли сте член на друга политическа партия?

Не съм членувал в друга партия.

Кое е мотото, което ще Ви води в работата ви като лидер на БСП-Бургас?

Всеки носи отговорност за действията си, както и за бездействието си. Затова се и кандидатирах. Смятам, че мога да бъда полезен на организацията, в която членувам.

Загатнахте, че екипът, с който ще работите, може да бъде разширен. Може ли да дадете повече подробности?

Към момента мога само да потвърдя, че желанието ми е да увелича състава на Изпълнителното бюро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама