„Нефтохимик“ се изправя срещу „Тигрите на Бойко“ в последна битка за елита

22:26, 29 май 17 / Спорт 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на „Нефтохимик“ инкасира тежко поражение във втория плейоф за оставане в Първа лига срещу „Славия“. Бургазлии загубиха с 5:2 на стадион „Овча купел“. Преди няколко дни „шейховете“ загубиха от същия съперник и у дома с 0:1. По този начин столичани заемат 11-ото место в класирането и се спасяват от изпадане.

„Нефтохимик“ има последен шанс да играе и догодина в Първа лига. Бургазлии ще се изправят в бараж срещу третия от Втора лига. Това е тимът на „Витоша“ от Бистрица, познат с прозвището си „Тигрите на Бойко“. В неговите редици като футболист беше картотекиран и играеше министър-председателят Бойко Борисов.

„Славия“ започна ударно днешния мач срещу „Нефтохимик“, като още във 2-ата минута Сердер Сердеров прониза вратата на Янко Георгиев. Само 3 мин. по-късно Георги Хашев си вкара автогол и „белите“ вече водеха с 2:0. В 17-ата мин. Ивайло Димитров отбеляза третото попадение за славистите и вече бе пределно ясно кой ще е крайният победител в плейофа.

Автоголаджията Георги Хашев донякъде изкупи вината си, след като вкара гол в 57-ата мин., този път във вратата на съперника. „Славия“ обаче дръпна с още два гола напред чрез Ивайло Димитров в 64-ата и Стефан Велев в 72-ата минута на мача. Три минути преди края на редовното време Мариян Огнянов върна едно попадение за бургазлии.

В другия бараж за Първа лига ще играят „Монтана“ и „Септември“ (София), а „Локомотив“ (Горна Оряховица) изпадна директно във Втора лига.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама