Спряха временно строежа на заведението върху Боруна в Лозенец

09:04, 29 май 17 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Строежът на заведението върху скалите до Бабешкия плаж в Лозенец спира, докато тече проверката на Министерството на туризма. Това посочи Георги Мутафчиев от контролиращото звено към ведомството пред bTV. Той посочи, че е извършено замерване, което ще се нанесе върху схемата, за която е даден плажът под наем. Ще видим има ли разминаване между схемата и извършеното. Докато се установи дали има нарушение, строенето на навеса ще бъде спряно и ако се наложи, ще има ново заснемане на територията, каза той.

По думите му министерството работи с документи при даването на плажовете под наем.

Представител на наемателя на мястото Евгени Зумпалов успокои, че няма да се лее бетон, а заведението ще се построи на дървена скара с малък навес. Всички документи са извадени надлежно и нарушения няма, увери той.

На скицата, заверена от министерството, е посочено, че спасителен пост ще има на плажа, а медицински пункт – на навеса. Поставяне на чадъри и шезлонги не се предвижда.

Зумпалов обясни нуждата от заведения с това, че плажът не е атрактивен за масовия турист и за да бъде поддържан и охраняван, да се платят таксите и да има спасители и медицински пункт, трябва да има и заведение под наем. Предвиден е малък пункт за пакетирани храни, бистро и бийч бар на скалите, уточни той.

Протестът на жителите на Лозенец продължава, докато хората не получат отговор. Те смятат, че е допусната грешка и тя ще бъде отстранена. Жителите организират и петиция за запазване на мястото чисто от заведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама