250 младежи започнаха обучение в иновативен образователен център по програмиране в Бургас

17:04, 27 май 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-новият и модерен образователен център по програмиране на "СофтУни" отвори врати в Бургас, съобщиха от Общината. В препълнената зала в Колежа по туризъм днес, 250 младежи започнаха първия безплатен курс по "Programming Basics", в който ще усвояват начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности.

"Това е чудесна възможност за всички хора, които искат да проверят дали това е професията, в която искат да се развиват, а Бургас е едно прекрасно място за това", каза заместник-ректорът на университет "Проф. Асен Златаров" професор Сотир Сотиров.

Разкриването на постоянен обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство в Бургас стана възможно след личната покана на кмета Димитър Николов и подписания меморандум за сътрудничество с ръководството на университет "Проф. д-р Асен Златаров" и "СофтУни".

Курсът "Programming Basics" ще се провежда всяка събота от 10.00 до 14.00 часа, а негов лектор е Валентин Русалийски. Той включва писане на програмен код на начално ниво (basic coding skills), работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и печатане на резултати), използване на условни конструкции (if, if-else, switch-case) и цикли (for, while, do-while, for-each). Обучението завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на "СофтУни".

Следващата стъпка ще бъде разкриване на начален курс по програмиране за деца - "SoftKids", който ще се провежда в сградата на Бизнес инкубатор Бургас.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама