„Нефтохимик“ загуби първия мач от битката за оставане в елита

23:27, 26 май 17 / Спорт 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на „Нефтохимик“ загуби първия финален плейаут от „Славия“ с 0:1 и по този начин „белите“ излизат с едни гърди напред преди реванша в борбата за оставане в Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Йомов в 10-та минута.

През по-голямата част от мача „Нефтохимик“ владееше инициативата, но чистите голови положения пред вратата на гостите липсваха. Срещата започна предпазливо и за двата тима, но „Славия“ успя да се възползва от едно неразбирателство в защитата на „шейховете“. Сердеров проби и центрира добре към Йомов, който успя да изпревари Грънчов и матира Янко Георгиев за 0:1. След това попадение „Нефтохимик“ натисна и чрез Хазуров на два пъти можеше да изравни, но „белите“ се разминаха и в двете ситуации. До края на първата част на няколко пъти реферът Георги Димитров изнерви домакините с неадекватните си отсъждания.

През втората част отново бургазлии владееха повече топката, но натискът не даде резултат. В средата на второто полувреме „Нефтохимик“ имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Галин Иванов, но такава не бе отсъдена. В крайна сметка до края на мача не паднаха други попадения и „Славия“ спечели с 1:0. Реваншът е идния понеделник от 20:00 часа на стадион „Васил Левски“ в София.

На полувремето два тима от школата на „Нефтохимик“ получиха шампионски купи. Формацията U17, водена от Господин Господинов, и родените 2007 година с треньор Иван Дончев завоюваха първите места в областните групи и бяха наградени от председателя на зоналния съвет на БФС Николай Желев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама