Бунт в Лозенец срещу строеж на заведение до морето

13:17, 26 май 17 25 732 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на курортното селище Лозенец излязоха на протест срещу строеж на заведение до морето. Фирмата наемател на плажа „Даймънт Ивент“ е поставила дървените основи точно върху скалите на т.н. Бабешки плаж (намиращ се между малкия и централния плаж). Договорът за наем, сключен през 2016 г., включва и въпросното място - буруната, от която има панорамна гледка към целия курорт. Затова недоволството на протестиращите е насочено и към Министерството на туризма, което според тях е дало разрешение за строежа на заведението.

Жителите на Лозенец казват, че това място винаги е било поляна и искат да си остане като едно от малкото незастроени места, където можеш да се разхождаш на спокойствие и да се любуваш на природата и морето.

Хората нямат нищо против фирмата наемател да си построи заведение, но то да бъде на плажа, който стопанисва. Не са съгласни обаче това да става на една от забележителностите на Лозенец и да те карат едва ли не насила да сядаш да пиеш нещо и да харчиш пари.

Протестиращите са категорични, че няма да разрешат да бъде осъществен въпросният строеж и са готови да бранят буруната до последно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама