Д-р Хубанов откри очна клиника за 6 млн. лв. в Бургас

15:41, 24 май 17 25 7075 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният д-р Пламен Хубанов, управител на медицинския център „Свети Николай Чудотворец“ във Варна, откри лечебно заведение и в Бургас. То се казва „Очен медицински център свети Николай Чудотворец“ и се намира в к-с „Славейков“, точно срещу новия покрит басейн, който в момента се строи. По предварителни данни инвестиция е в размер на 6 млн. лева.

Лентата за откриване прерязаха д-р Хубанов, кметът Димитър Николов и заместникът му д-р Лорис Мануелян. Гости на събитието бяха още зам.-кметът Красимир Стойчев, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, председателят на местния парламент Костантин Луков, зам.-областният управител Севдалина Турманова и много професионалисти от лекарската гилдия в Бургас.

„Аз съм си отново вкъщи. Мечтаех да имам клиника в Бургас, но животът ми се стече така, че първата построих във Варна. Днес желанието ми се сбъдна“, каза д-р Хубанов.

Специфичното в новата клиника е, че има специално очно отделение за деца.

Издигането на новия очен медицински център на д-р Хубанов не мина без препятствия. Миналата година зам.-кметът Лорис Мануелян внесе докладна записка в местния парламент с искане да се продаде терен за клиниката в жк „Изгрев“. Срещу тази идея обаче се обявиха специалисти по очни болести в Бургас. Основната причина беше, че продажбата щеше да е на пазарна цена без търг или конкурс по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Д-р Румен Мутавчиев, началник на очното отделение в МБАЛ-Бургас, д-р Милен Георгиев, притежаващ специализираният очен кабинет в „Меден рудник“, и управителят на СОБАЛ-Бургас д-р Николай Иванов се обявиха срещу докладната записка на Мануелян, давайки ясен сигнал, че не искат нов конкурент в града. След разгорещени дебати общинските съветници не одобриха предложението на зам.-кмета Мануелян.

Д-р Хубанов обаче не се е отказал от идеята си да построи клиника в Бургас. Така точно на празничния 24 май „Очен медицински център свети Николай Чудотворец“ отвори врати в „Славейков“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама