Учители и дейци на културата в Айтос получиха награди за 24 май

12:13, 24 май 17 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С мажоретния състав на Народно читалище "Васил Левски 1869", ритуал за издигане на националното знаме и поздрав на кмета на общината към стотиците граждани на площад „Свобода“ в Айтос започна празничното шествие на 24 май. В него се включиха училищата, детските градини и спортните клубове от града. Честта да участват в ритуала за издигане на националното знаме, редом до кмета, и тази година имаха отличниците на випуск 2017.

Всяка година, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Айтос удостоява с награди за принос учебни детски заведения, културни институции и изявени представители на образованието, културата и спорта.

Плакет "Айтос" за принос към предучилищното обучение и възпитание получиха Детска градина "Здравец" с директор Мима Лавчиева по повод 50-годишния юбилей на детското заведение и Детска градина "Калина Малина" с директор Мариана Драганова по повод 35-годишнината му. Награди за юбилейни годишнини получиха още Детски танцов състав "Славейче" с ръководител Милка Рускова и Народно читалище "Наука 1927" с. Чукарка за 90-годишния си юбилей.

Много и разнообразни бяха празничните прояви в община Айтос в навечерието на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост. 22-ма учители и дейци на културата получиха наградите на Община Айтос за принос към образованието и културата. Кметът Васил Едрев покани на традиционна празнична среща и най-добрите ученици на общината. Градоначалникът удостои с годишните награди "За престижни изяви" 32-ма отличници.

Концерт-спектакъла "Върви, народе възродени" пък поднесоха на айтозлии за празника на буквите художествените състави на Народно читалище "Васил Левски 1869" - Айтос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама