Многохилядно шествие премина през Бургас

11:54, 24 май 17 25 659 Шрифт:
Автор:

Многохилядно шествие премина през централните улици на Бургас по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. По предварителна информация в него са се включили 38 училища с 5373 ученици и 27 детски градини с 1315 деца.

Снимки: Topnovini.bg    

Стартът на шествието бе даден в 10.30 часа, като първите редици на колоната тръгнаха от Компаса на ул. „Александровска“. Новото тази година беше, че младежи носеха всички букви от българската азбука в огромен размер. Големината им беше 1.20 на 0.80 метра.

Снимки: Topnovini.bg    

Веднага след това вървяха официалните лица. Кметът Димитър Николов се отличаваше с високия си ръст над всички, размахвайки знаменце с поздрав към зрителите на шествието. До него вървеше зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, малко по-назад и Красимир Стойчев. Плътно зад тях бяха председателят на Общинския съвет Костантин Луков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, бургаските народни представители Ивелина Василева, Диана Йорданова, Диана Саватева, Галя Василева, общински съветници и др.

Снимки: Topnovini.bg    

Под звуците на Бургаския духов оркестър и на ученически оркестри шествието премина по ул. „Александровска“ до Община Бургас, оттам сви по „Богориди“ и с бодра крачка стигна до крайната си точка - Морското казино.

Снимки: Topnovini.bg    

Градът се очаква да бъде блокиран за втори път довечера около 18,00 часа, когато започват да се събират всички бургаски абитуриенти за тази година. Шест училища ще изпращат възпитаниците си на площад „Тройката“, още повече - пред „Пантеона“ и на други места в Морската градина.

В часовете от 16.00 ч. до 20.00 при основните сборни пунктове на абитуриентите и местата около учебните заведения се очакват затруднения в придвижването на пътни превозни средства. Ще има засилено полицейско присъствие, призовават се водачите да бъдат търпеливи и внимателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама