Бургазлии в автобуса: Кмете, защо транспортът не е безплатен на 24 май?

10:31, 24 май 17 25 628 Шрифт:
Автор:

„Аз, ако бях кмет, щях да направя така, че градският транспорт на 24 май да е безплатен. Вижте колко много деца пътуват“.

Таза реплика отправи мъж на средна възраст, пътуващ по линия Б1 от жк „Изгрев“ посока центъра около 09,45 ч. тази сутрин. Думите му бяха посрещнати с одобрителни възгласи от други пътници. „Денят на славянската писменост и култура е веднъж в годината, какво пречи, щом на Никулден автобусите са без пари, и на този светъл празник да е така“ – коментираха хората.

Недоволството им беше провокирано и по друга причина – всички бяха натъпкани като сардели в автобуса. Причината – множество майки с деца се отправяха в този час към площад „Тройката“ за празничното шествие.

„По-спокойно, така ще е за малко“ – опитваше да успокои страстите контрольорка, опитвайки се да премине през автобуса, настъпвайки няколко души, за да провери кой се е чекирал.

„Ами няма да е така, ако автобусите минаваха по-начесто. Двайсет минути чакаме на спирката“ – отговори й жена с детенце.

„Това не зависи от мене“ – отговори на контрольорката.

„Ами кажете на началниците“ – продължи диалогът пътничката.

Недоволството на хората от новия транспортен график не е без основание. По време на старата транспорта схема автобус 211 пристигаше на 5-6 минути. Сега неговият основен заместител Б1 минава през 12-13 мин. Подобна е картината и с останалите автобусни линии. Директорът на общинския превозвач Петко Драгнев е заявявал, че причината е недостиг на автобуси. Ако е така, тогава трябва да се вземат мерки да се попълни автопаркът. Защото след като си плащат, пътниците искат и съответното качество и удобство насреща.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама