Шествие с буквите и нашествие на абитуриенти на 24 май в Бургас

07:00, 24 май 17 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празнично шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ще се проведе тази сутрин в Бургас. Вечерните часове на 24 май също няма да са тихи - празнуващи абитуриенти ще огласят града около 18.00 часа.

Шестващи младежи ще понесат всички букви от българската азбука като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици. Буквите са с големина 1.20 на 0.80 метра.

В шествието за 24 май ще се включат представителни блокове на 38 училища с 5373 ученици и 27 детски градини с 1315 деца. То ще тръгне в 10.30 часа от площад "Тройката" и ще стигне до Морското казино.

Днес Бургас изпраща и над 2000 абитуриенти. За първи път баловете на всички училища са на една дата, и то на празничния 24 май. Най-много абитуриенти ще се съберат на площад „Тройката“ – общо 428 от шест училища.

По повод провеждането на празнично шествие и абитуриентските балове на днешния ден се въвежда временна организация на движението по централните улици в Бургас. За времето от 09.30 ч. до 12.30 ч. ще бъде затворена ул. "Левски", в участъка от ул. "Хр. Ботев" до бул. "Ст. Стамболов". На моменти ще бъде ограничавано движението на пътни превозни средства на ул. "Богориди", в кръстовищата с ул. "Лермонтов", ул. "Фотинов", ул. "Цар Симеон І" и бул. "Демокрация", както и по бул. "Демокрация", в участъка с кръстовищата с ул. "Св. св. Кирил и Методий", ул. "24-ти черноморски пехотен полк" и ул. "Цар Симеон І".

В часовете от 16.00 ч. до 20.00 при основните сборни пунктове на абитуриентите - пл. "Тройката", бул. "Демокрация", ул. "24-ти черноморски пехотен полк" и местата около учебните заведения, се очакват затруднения в придвижването на пътни превозни средства. Призовават се водачите да бъдат търпеливи и внимателни.

На местата за събиране и по трасето за придвижването на абитуриентите от Бургас към Слънчен бряг ще има засилено полицейско присъствие с цел недопускане на инциденти.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама