Министър Радев в Бургас: Областта ви е с най-висок коефициент на престъпност

16:19, 22 май 17 25 481 Шрифт:
Автор:

„Имаме вече карта, където са определени коефициентите за криминогенната обстановка. Най-засиленият коефициент за такава криминогенна обстановка е в Бургаска област – 17,9. За сравнение – в област Смолян той е 4,9“. Това заяви в при посещението си в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той бе придружаван от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и министъра на туризма Николина Ангелкова.

Той коментира, че МВР ще се стреми да поддържа на ниски нива криминогенната обстановка, за да може тази година да няма ексцесии като миналата и всички, които идват на почивка по Южното Черноморие, да се чувстват спокойни.

Министър Радев каза още, че за предстоящия туристически сезон ще бъдат командировани 976 полицаи, като ще бъдат изпратени и такива от Румъния, Полша, Чехия и Унгария.

„Идеята ни е да бъдат взети такива мерки, че да не се допускат такива сцени като от миналия почивен сезон. Казано иначе – да няма спорове нито за парко място, нито за нарко място. Основната ни задача е свързана с обезпечаването на охранителната част от сигурността на летния туристически сезон. Имам предвид необходимия брой полицаи, необходимите мерки за сигурност, които трябва да бъдат взети, обезпечаването на контролно-пропускателните пунктове към комплекса Слънчев бряг“ – заяви от своя страна Сотир Цацаров.

Ангелкова пък съобщи, че за да подпомогне усилията в борбата с организираната престъпност и като цяло да осигури спокойствието и сигурността на туристите, от Министерството на туризма са изискали концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на територията на морските плажове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама