Постоянен арест за бургазлия, заподозрян в наркопроизводство

18:33, 20 май 17 25 1346 Шрифт:
Автор:

Бургаският районен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишния Добрин Пасков. Същият е арестуван на 17 май, след като в близост до дома му в бургаския комплекс „Зорница“ е намерена туристическа раница, съдържаща оборудване и прекурсори за производство на наркотични вещества.

Според прокуратурата има реална опасност Пасков да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде освободен от ареста. Като мотив за това бе изтъкнато криминалното му минало – срещу него има досъдебно производство за извършване на тежко умишлено престъпление.

От своя страна защитникът на обвиняемия – адвокат Благой Потеров, определи обвинението на прокуратурата като абсолютно негодно и като неясно формулирано. Според него не може от намерените вещи в раницата да се направи извод, че те са именно за производство на наркотични вещества – йод, памук и т.н. може да се купи от всяка аптека, обоснова се Потеров.

Самият Добрин Пасков заяви, че намерената от полицията чанта не била негова, на всеки можела да бъде. Той поиска мярка „подписка“.

Съдия Яна Атанасова остави за постоянно в следствия арест 42-годишният бургазлия с мотива, че той може да се укрие и да извърши друго престъпление. Има обосновано предположение, че с намерените прекурсори може да се произвеждат наркотици. По повдигнатото обвинение Пасков може да получи от 3 до 12 години затвор.

Добрин Пасков бе задържан на 17 май след сигнал за неправомерно прикачване към електропреносната мрежа от неговия апартамент във вх. 4 на бл. 37 в ж.к. „Зорница“. При позвъняване, входната врата е отворена от непознат мъж, който, виждайки полицейските служители, се скрил в апартамента и се заключил. При извършения оглед под терасите на жилището е намерена изхвърлена туристическа раница, съдържаща оборудване и прекурсори за производство на наркотични вещества. Открито е и около 3-4 грама жълтеникаво кафяво вещество, реагирало при направения полеви наркотест на метамфетамин.

В апартамента освен собственика Добрин Пасков били още един 37-годишен мъж, също криминално проявен, и 26-годишна бургазлийка. И тримата са задържани за 24 часа. В резултат на полицейските действия е констатирано, че намереното наркотично вещество и вещите за производство на метамфетамин са собственост именно на Пасков, който успял да ги изхвърли през терасата на жилището си, след като разбрал за посещението на полицаите, оказващи съдействие на служителите от EVN за кражбата на тока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама