2000 работодатели от Южното Черноморие са подали заявления за наемане на работници от трети страни

15:53, 19 май 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2000 са работодателите от Южното Черноморие, които са подали заявления за наемане на работници от трети страни за сезонна работа. Това съобщи на пресконференция директорът на Регионалната служба по заетостта в Бургас Пенка Кирилова. Подадените заявления са в отраслите хотелиерство и ресторантьорство.

По информация на работодателските организации в туристическия бранш най-голям интерес за наемане на работна ръка от страни, извън Европейския съюз, има от Украйна, Беларус и Молдова.

Общият брой на регистрираните в Дирекция „Бюро по труда“ – Бургас към 30 април безработни е 4659 (община Бургас – 3608 души, община Камено – 255 и община Средец – 796), информира директорът на Бюрото Живко Янакиев. Спрямо предходния месец е отчетено намаление от 667 души. Равнището на безработица в района на Дирекцията е 4,04 %, което е намаление с 0,58 % спрямо предходния месец.

Заявените свободни работни места на първичния трудов пазар в Дирекция „Бюро по труда“ – Бургас са 1867. През изтеклия месец 104 лица са професионално ориентирани и консултирани индивидуално, а 184 са участвали в групови мероприятия за професионално ориентиране.

В програми за обучение и заетост са работили 111 души, а по насърчителни мерки за заетост – 55.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама