Перата отново застана пред съда, определи делото като фарс

13:19, 19 май 17 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петър Низамов-Перата днес отново се изправи пред Бургаския окръжен съд. Това стана, след като прокуратурата протестира оправдателната му присъда за задържането на трима мигранти и връзването им със свински опашки.

„Обвинението счита, че присъдата е неправилна, по делото са налични доказателства, че подсъдимият Низамов е извършител на престъпленията, за които е обвинен”, коментира окръжният прокурор Красимира Кателиева пред журналисти.

От своя страна Перата опреди делото като пълен фарс и допълни, че извършеното от него деяние е обществено полезно, защото е прекъснало такъв вид престъпление „което започва да се умножава и става толкова масово”. Докато чакаше започването на заседанието пред съдебната зала, Низамов снимаше всички присъстващи с телефона си, като излъчваше на живо случващото се в интернет.

Окръжният съдия Събчо Събев поиска ДНК профил и снимка на ириса за разпознаване на заловените мигранти. Така той парира искането на прокурора отново да бъдат издирени тримата афганистанци, които преди година бяха задържани от Перата и публично поругани с клип в социалните мрежи. В момента чужденците са в пълна неизвестност и най-вероятно отдавна не са на българска територия.

В законоустановения едномесечен срок Бургаският окръжен съд трябва да се произнесе по протеста на обвинението, което поиска две години лишаване от свобода за Петър Низамов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама