Задържаха рецидивист, извършвал множество измами в Бургас и региона

12:39, 19 май 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служители от Първо районно управление – Бургас са задържали криминално проявения и осъждан С. С., на 41 години от същия град, който е извършител на множество измами. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Една от измамите е била осъществена на 31-ви март тази година. Тогава С. С. взел сумата от 432 лева от 53-годишна бургазлийка от комплекс „Лазур“, като се представил за служител в данъчната администрация /заявил й, че ще разсрочи данъчното й задължение и за целта взел въпросната сума, като първа вноска/.

На 15-ти май пък мошеникът излъгал 36-годишен мъж от с. Рожден, общ. Руен, като взел сумата от 620 лева. Той отново се представил за служител в данъчна администрация и казал, че ще спомогне за намаляване на наложена глоба.

Преди това, на 9-ти май, С. С. отмъкнал 20 лева от 65-годишен бургазлия, а на 11-ти май взел 220 лева от 76-годишен мъж от село Равнец.

В последните два случая С. С. се представил за охранител в частно здравно заведение, разположено на територията на комплекс „Славейков”, като парите били взети за да подпомогне прегледа и лечението на измамените. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, като направил пълни самопризнания по случаите. Цялостното документиране на престъпната дейност на С. С. продължава от служители на Първо и Второ Районни управления – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама