Командироват 756 полицаи по курортите, най-много в Слънчев бряг

07:00, 19 май 17 25 628 Шрифт:
Автор:

756 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани по курортите по Черноморието. Голяма част от тях ще бъдат изпратени в Слънчев бряг. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при посещението си в Бургас.

„Ще има дневни патрули по плажовете, които ще действат като туристическа полиция. Изискано е от концесионерите и наемателите на плажовете да има денонощно осветление на плажните ивици. Също така ще има и екипи на НАП, мобилни офиси и изнесени приемни на Агенцията по безопасност на храните. Отново ще функционира телефона за сигнали от граждани. Предстои да се актуализират и табелите на плажовете“ - каза Ангелкова.

Тя посочи, че между 7 и 8% е очакваният ръст на туристи през този летен сезон. Ръстът от ранните записвания от Германия е между 10 и 29 %, а този на чартърните полети от Франция е 83%,  ръстът на туристи от Русия е между 15 и 20%.

Ангелкова коментира също, че голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято. Едни от примерите е морски плаж „Къмпинг Нестинарка“, където цената за 1 бр. чадър е 0,36 лв. и за шезлонг – 0,36 лв.  На „Къмпинг Оазис“ това лято цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лв., като миналата година са били по 10,00 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама