Над 3 млн. пътници се очаква да пристигнат на летище Бургас тази година

17:23, 18 май 17 25 555 Шрифт:
Автор:

Рекорден брой пътници – над 3 млн., се очаква да пристигнат на летище Бургас тази година. Това каза на брифинг вицепремиерът Валери Симеонов. Той посочи, че буквално в рамките на 2 седмици от управлението на новото правителство са реализирани основните искания на туристическия бранш, особено по отношение обезпечаването на работна ръка за предстоящия силен сезон.

„Става въпрос за облекчаване на процедурата за наемане на работна ръка от трети страни  - като Украйна, Беларус, Молдова. Отпадат изискванията за представяне на преведен документ за образование и квалификация, договор за наем. Работодателят подписва декларация, а чужденците трябва да заплатят визата си и съответната застраховка“ – каза вицепремиерът и добави, че документите, които се подаваха само в Социалното министерство в София, вече могат да се подават в териториалните звена на ведомството в Бургас и във Варна.

Симеонов заяви също така, че ще настоява от този туристически сезон да се въведе патентен данък за апартхотелите. По този начин, по неговите думи, ще влязат доста пари в българския бюджет, а от друга страна ще се изчисти конкурентната среда в този бранш. Размерът на данъка ще се определи от Финансовото министерство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама