Откриха наркоквартира в „Зорница”, докато проверяваха за кражба на ток

09:01, 18 май 17 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наркоквартира е била открита в блок 37 в бургаския комплекс „Зорница”, съобщиха от ОДМВР. Апартаментът се намира на петия етаж във вход 4. Акцията е осъществена вчера около 13:30 ч.

Полицаите са се отзовали на място, за да окажат съдействие на служители от EVN по отношение неправомерно прикачване към електропреносната мрежа. Установено е, че апартаментът е собственост на криминално проявения и осъждан – Д. П., на 42 години от Бургас. При позвъняване, входната врата е отворена от непознат мъж, който, виждайки полицейските служители, се скрил в апартамента и се заключил. При извършения оглед под терасите на жилището е намерена изхвърлена туристическа раница, съдържаща оборудване и прекурсори за производство на наркотични вещества. Открито е и около 3-4 грама жълтеникаво кафяво вещество, реагирало при направения полеви нарко-тест на метамфетамин.

В апартамента освен собственика – Д. П., са установени и задържани криминално проявеният Б. П., на 37 години и 26-годишната И. Т., и двамата от Бургас.

И тримата са задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа. В резултат на полицейските действия е констатирано, че намереното наркотично вещество и вещите за производство на метаамфетамин са собственост на Д. П., който успял да ги изхвърли през терасата на жилището си, след като разбрал за посещението на полицаите, оказващи съдействие на служителите от EVN.

От извършения оглед на електромера на апартамента е установено, че кабела, захранващ жилището е демонтиран от изходящата клема и монтиран към клема на единия от кабелите на захранващите магистрални фази, като по този начин апартамента се захранва с електроенергия, която не се отчита от електромера. По случая в Пето Районно управление – Бургас е образувано бързо полицейско производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама