Съдия Събев към двамата, отвлекли дете: Ако искате да се правите на мъже, отидете при Кобрата

16:12, 17 май 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„На мен ми се струва, че не знаете какво сте направили. Не сте допускали да има такива последици. Ако искате да се правите на мъже, отидете при Кобрата. Защо налитате на дете? Може ли да обясните по човешки защо сте постъпили така? Вие луди ли сте?“ С тези думи се обърна съдия Събчо Събев към Йордан Янчев и Жельо Тончев. Те са обвинени в отвличане и побой над непълнолетно момче в бургаския квартал „Банево“. Днес Бургаският окръжен съд гледа мярката им за неотклонение.

Двамата обвиняеми поискаха по-лека мярка. За същото пледираха и техните адвокати.

„Имаше спречкване, но не съм го отвличал. Съжалявам за станалото. Не смятам да правя нищо занапред“ – заяви в съдебната зала Йордан Янчев.

„Не е правилно това, което направих. Не съм съден.Не съм извършвал подобни престъпления“ – каза от своя страна Жельо Тончев.

Техните защитници посочиха, че има противоречия между самите свидетели, които са били разпитвани, както и че има несъответствия между показанията на очевидците и назначената медицинска експертиза. Според адвокатите не са налице предпоставки за взимане най-тежката мярка за неотклонение.

Държавното обвинение обаче не смята така. Прокурорът поиска спрямо Янчев и Тончев да бъде определена постоянна мярка „задържане под стража“, с мотива, че могат да се укрият или да извършват друго престъпление.

За извършеното деяние се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 7 до 15 години.

На заседанието стана ясно още, че Жельо Тончев работи в държавното пристанище в Бургас, а Йордан Янчев в частна фирма.

Предстои всеки момент да стане ясно каква мярка за неотклонение е наложена на двамата обвиняеми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама