До 15 г. затвор и до 200 бона глоба грозят мъжа, спипан с дрога за 1,1 млн. лв. на Малко Търново

16:34, 16 май 17 25 776 Шрифт:
Автор:

Окръжният съд в Бургас гледа днес мярката на Искрен Якимов, който бе задържан с амфетамин за 1,1 млн. лв. на пункта в Малко Търново. За извършеното деяние се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години, както и глоба от 100 000 до 200 000 лева. Това посочи държавното обвинение в съдебната зала.

„Налице са доказателства, които да обосноват, че Искрен Якимов е автор на извършеното престъпление. Той е осъждан от Районния съд в Разград“ – заяви прокурорът.

Адвокатът на Якимов пледира за по-лека мярка. Обвиняемият поиска същото.

Припомняме, че Искрен Якимов бе задържан на 13-ти май на Митнически пункт „Малко Търново”, на трасе за обработка на изходящи автомобили от Република България към Република Турция с лек автомобил „Мерцедес 200Е”. Без надлежно разрешително, е направил опит да пренесе през границата на страната 21 (двадесет и един) бр. пакета с високорисково наркотично вещество, реагиращо на амфетамин с общо бруто тегло 35 854 грама.

На днешното заседание Бургаският окръжен съд определи спрямо Искрен Якимов да бъде наложена най-тежката мярка „задържане под стража“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама