Реконструират сградите на Автото и ТОХ-а за 2,5 млн. лв.

07:00, 12 май 17 25 629 Шрифт:
Автор:

Община Бургас е обявила обществена поръчка за реконструкция на две бургаски гимназии – по транспорт (известна като Автото) и по туризъм (популярна като ТОХ). Общата стойност на поръчката е 2 470 847 лв. без ДДС.

Първата обособена позиция е за реконструкция, преустройство и пристройка за физкултурен салон на сградата на Автото. Ще се заменят конструктивни елементи, с които да се увеличи носимоспособността, устойчивостта и трайността на основната сграда. Към нея ще се пристрои помещение за спортна зала. Към физкултурния салон са предвидени съблекални за момичета и момчета със съответните тоалетни и душове, кабинет за учител по физкултура, складове за спортен инвентар и инвентар за общи мероприятия, обслужващи помещения. С преустройството се обособяват компютърни кабинети, библиотека с читалня, архив, складови площи и съответните помещения за технически инсталации в сутеренното ниво. Проектът предвижда подмяна на сградните водопроводно и канализационно отклонения, изграждане на нова водомерна шахта, подмяна на съществуващи ел. табла и захранващи линии в основната сграда и нови табла и захранващи линии за новопроектираните обекти в обхвата на проекта. Поставяне на енергоефективни и енергоспестяващи осветителни тела, изграждане на слаботокови инсталации в целия сграден фонд за видеонаблюдение, телефон и интернет и монтиране на камери за външен монтаж.

За ремонтите в Автото са предвидени 1 530 847 лв. от общата сума. Срокът за изпълнение е до 370 дни.

Втората обособена позиция е за ремонт и реконструкция на сградата на учебно-производствен комплекс „Младост“ към ТОХ-а. Целта е да се въведе модерен интериорен и екстериорен дизайн, отговарящи на съвременните изисквания за ресторант, като така ще се осигури реална работна среда за провеждане на адекватно обучение по ресторантьорство. Проектното решение предвижда дейности за технологично разпределение и оборудване на кухнята, така че тя да обслужва и залата на ресторант „Младост“, и бързото хранене. Обособява се един нов подход за изнасяне на отпадъци, за да се избегне пресичане на потоците „чисто“ и „мръсно“. С преустройството се предвижда нов интериорен дизайн, разпределение на масите и подходите към залата и терасата. С проектното решение се разполагат в зала ресторант около 100 места и 50 места на открито. В бързото хранене се предвиждат 68 места. С ремонта се предвижда подмяна на съществуващата дограма и витрини на залите.

За реконструкцията на ТОХ-а се отпускат 940 000 лв. от общата сума на поръчката. Срокът на изпълнение е също до 370 дни.

Кандидатите за изпълнители могат да подават оферти до 22 юни, като те могат да са само за една от обособените позиции.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама