Общински съветник от ГЕРБ-Бургас става депутат

12:51, 05 май 17 / Политика 25 1132 Шрифт:
Автор:

Местният парламент в Бургас ще се раздели с още един от своите общински съветници след лидера на БСП Николай Тишев. Това е Галя Василева от ГЕРБ, която също като Тишев отива в Народното събрание.

Рокадата става факт, след като Жечо Станков е подал заявление за отказ от депутатското си място. Причината за това, макар и все още не официално съобщена е, че той отново е гласен за поста на заместник-министър на енергетиката, какъвто заемаше и в кабинета „Борисов 2“.

По право мястото на Станков в парламента трябваше да попълни Семир Абу Мелих, който беше на следващото място в предизборната листа на ГЕРБ в Бургас. Той обаче се отказва от това си право и не иска да става депутат. Така късметът каца на рамото на Галя Василева, която беше на 7-ото място, веднага след Абу Мелих, в кандидатдепутатската листа на партията.

29-годишната Галя Василева е известна с дейното си участие в младежката организация на ГЕРБ-Бургас. Тя е сестра на председателя на младите гербери Тодор Йосифов, известен с прозвището си Маниака от времето, когато си изявяваше като рап певец. Василева е завършила „Бизнес администрация” в БСУ, както и магистратура по „Международен бизнес мениджмънт” в Свищов. Тя е за втори мандат общински съветник от ГЕРБ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама