Куче търси бомба в бургаско училище

11:00, 05 май 17 25 664 Шрифт:
Автор:

Полицейското куче Роко откри съмнителен пакет в двор на ОУ „Васил Априлов“ в Бургас. Това се случи тази сутрин, след като в 9,30 часа учениците и персоналът на учебното заведения бяха евакуирани, след получен сигнал за бомба в района на школото.

Всичко това не беше реална ситуация, а демонстрационно занятие, организирано от ръководството на училището съвместно с Областната дирекция на МВР. Целта на упражнението бе да се види за колко време ще се евакуира ОУ „Васил Априлов“ при извънредна ситуация. От ръководството на школото отчетоха, че за минута и половина от сградата са изведени всички близо 900 души, намиращи се в нея. От полицията също похвалиха школото за добрата организация.

Изведените навън деца бяха подредени на двора на школото. Те станаха свидетели как немската овчарка Роко претърси микробус за поставен взрив и след като го намери (естествено, не истинско), подаде сигнал на водещия го полицай.

Кучето е доведено от бургаското летище, където помага на граничните полицаи. Въпреки че е само на година и половина, Роко е много добре обучен да открива взривни вещества. Досега не е имало случай да попадне на истинска бомба, а от полицията си пожелават това никога да не се случи. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама