Дамска фирма стана стопанин на плажа „Къмпинг Юг“

07:00, 04 май 17 25 1077 Шрифт:
Автор:

Софийското дружество „Фантазия 5“ е спечелило търга с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плаж „Къмпинг Юг“ в община Царево. Това съобщиха от Министерството на туризма. То е предложило най-изгодна годишна наемна цена от конкурентите си – 76 440 лв. с ДДС.

Кандидати за наематели на плажа са били още „Райд Екстрийм“ от София, „ИФ Фаворит“ от Бургас и „Фантастика 2002“ от Пловдив. Имената на първите две фирми са особено известни в медийното пространство. „Райд Екстрийм“ беше концесионер на плажа „Корал“, като през лятото на 2013 г. допусна разполагането на каравани, палатки и леки автомобили срещу заплащане върху пясъчните дюни. „ИФ Фаворит“ през 2015 г. като собственик на къмпинг „Юг“ изля бетон върху пясъчната ивица, която според оценка на експерти от междуведомствената група, водена от БАН, е била дюни. Същото дружество в качеството си на стопанин и на къмпинг „Китен“ бе обвинено, че е засипало с пръст и тамошните дюни.

Спечелилата сега търга за наем на плажа „Къмпинг Юг“ фирма „Фантазия 5“ се управлява от две дами - Вержиния Илиева и Елица Пашалиева. Капиталът на дружеството е само 20 лв. В предмета на неговата дейност в Търговския регистър е посочено производство, изкупуване и търговия с цветя; продажба на сувенири; опаковане на подаръци и др.

Според договора за наем на плаж „Къмпинг Юг“наемателят се задължава да предлага цени, не по-високи от 8 лв. за чадър и 9 лв. за шезлонг.

Площта на морския плаж е в размер на 13 618 кв.м. Дължината на бреговата му линия е 330 метра. Намира се на 3 км северно от село Лозенец и на 3 км южно от Китен. Пясъчната ивица е просторна, некамениста, морето е без подводни скали. Около къмпинга има гъсти иглолистни гори и известните по Южното Черноморие дюни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама