Петролно дружество поема плажа „Росенец-север“

09:20, 03 май 17 25 1061 Шрифт:
Автор:

Бургаската фирма „Томи – Ар“ ЕООД е избрана за наемател на плажа „Росенец – север“, съобщиха от Министерството на туризма. Дружеството е спечелило проведения на 25 април търг с тайно наддаване за отдаване под наем на обекта – изключителна държавна собственост. Той е надделяло над останалите четирима кандидати за наематели на плажа („Хъни Бийч“, „Хермес Солар“, „Виста Маре Бийч“ и Мариана Петкова), предлагайки годишна наемна цена от 50 059,99 лв. с ДДС.

„Томи – Ар“ е с основен предмет на дейност доставка на горива и петролни продукти. Интересът на неговия собственик Антоний Калчев към плажа директно кореспондира с близостта на ивицата с нефтобаза „Росенец“ на „Лукойл Нефтохим“. Дружеството вече е било наемател на същия плаж – през 2011 г. печели търга за далеч по-скромната годишна цена от 8650 лв. с ДДС. Тогава обаче фирмата е била единственият явил се участник на търга.

Плажната ивица на „Росенец – север“ е с обща площ в размер на 9226 кв.м. Бреговата му линия е дълга 370 метра. По договора за наем цените на чадърите и шезлонгите няма да са по-високи от 7 лв. за брой.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама