„Нефтохимик 2010“ загуби полуфинала за Купата на България

10:08, 30 апр 17 / Спорт 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Нефтохимик 2010“ загуби полуфиналната си среща от турнира за Купата на България по волейбол. Бургаският отбор отстъпи на „Монтана“, която взе своеобразен реванш за изгубения финал в Суперлигата преди две седмици именно от „Нефтохимик“. Тимът от северозападния град победи с 3:2 (25:16, 25:20, 20:25, 19:25, 15:9) звездния състав на бургазлии.

„Монтана“ с националите Теодор Тодоров и Тодор Скримов в състава си започна много силно и спечели убедително първите два гейма. След това „Нефтохимик“ успя да се вдигне и да стигне до тайбрек. В него имаше много емоции, напрежение и спорни положения, при които беше ползвана системата за видео анализ. В крайна сметка „Монтана“ заслужи победата след 15:9.

„Заслужено съперникът продължава напред на финал за Купата. След като успяхме да се върнем играта, в тайбрека не ни достигна едно добро начало. Тръгнахме със сериозен пасив. Притесниха ни със сервис и стана разлика. При такава изравнена игра не беше лесно да се догони съперникът. Имахме своите шансове, но не успяхме“, каза сред срещата треньорът на бургазлии Петър Дочев, цитиран от bgvolleyball.com. Той смята, че „Нефтохимик“ е направил феновете на Бургас щастливи с шампионска титла и Суперкупа през този сезон и се надява и занапред да ги радват с още по-добри резултати.

На финала за Купата н България тази вечер „Монтана“ се среща с „Добруджа“, която в другия полуфинал се справи с ЦСКА.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама