Огромно количество риба иззеха инспектори от ИАРА Бургас при общо пет проверки

11:23, 29 апр 17 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас са иззели огромно количество риба при извършени пет проверки за периода 23 – 28 април, съобщиха от пресцентъра на ИАРА.

На 23-ти април при съвместна акция с четвърто РПУ на МВР – гр. Бургас е спрян за проверка лек автомобил, превозващ риба от вида „Сребриста каракуда“, без необходимите документи – декларация за произход, декларация за първа продажба или търговски документ за превозваната риба. На нарушителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение. Рибата – 100 кг, е иззета и дарена на социален патронаж – гр. Созопол.

Няколко дни по-късно – на 26-ти и 27-ми април е извършена проверка на яз. Мандра. В работно положение са намерени 22 броя хрилни мрежи с обща дължина 2200 м. Същите са извадени от водите на язовира от инспекторите на РК Бургас. Съставени са констативни протоколи на неизвестни извършители. Рибата от вида „Сребриста каракуда“, с общо тегло 51 кг, е върната обратно във водата.

При друга акция е заловен лек автомобил, превозващ риба, отново от вида „Сребриста каракуда”, с количество 400 кг. Акцията е проведена вчера (28 април). Съставен е 1 брой Акт за установяване на административно нарушение. Рибата е иззета и дарена на соц. патронаж – гр. Бургас.

По сигнал на гражданин за извършване на любителски риболов на ез. Вая по време на забрана е заловен нарушител с 3 броя въдици. Съставен е 1 брой акт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама