Откриха „Флора Бургас 2017“

13:42, 28 апр 17 25 1382 Шрифт:
Автор:

Тридесет и третото издание на националната изложба за цветя „Флора Бургас“ бе официално открито днес. Началото дадоха точно в 11,30 ч. малчугани от детска градина, които изиграха танц, пременени като цветя. На зам.-кмета по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска се падна честта да открие изложението в отсъствието на кмета Димитър Николов, който има ангажименти извън града. Тя съобщи, че в настоящото издание на Флората са се включили над 80 фирми от цялата страна, което е рекорден брой участници.

 

Коралска заедно със зам.-кмета Красимир Стойчев, зам. областния управител Савдалина Турманова, председателя на Общинския съвет Костантин Луков и други официални лица бяха първите, които разгледаха изложението вътре в сградата на експоцентъра.

Като цяло направи впечатление, че арт инсталациите са повече от самите цветя. Триметрова фея, хобитова къща, огромен заек с часовник като от „Алиса в страната на чудесата“ бяха част от експонатите, които привлякоха вниманието на посетителите. Сред цветята могат да се видят eкзотичното хищно растение от Ботаническата градина в "София", ароматна маслодайна роза "Дамасцена" от долината на розите, причудливи бонсай дръвчета, орхидеи във всички възможни цветове, пана от скандинавски мъх и др.

Повече цветя има във външните части на експоцентъра и покрай алеята около Флората. Там са разположили своите сергии търговците на цветя. Освен растенията се предлагат още градинска мебел, посадъчен материал, торове и препарати, саксии, био и арт продукти. За поредна година наблизо са изложени едни от най-новите автомобили „Пежо“ и „Форд“, които привлякоха вниманието на мъжката част от посетителите.

 

Музикалният фон на събитието беше оформен от Бургаския духов оркестър под диригентската палка на маестро Христо Кожухаров. Музикантите изсвириха популярното Дунавско хоро на композитора Дико Илиев. Тази година се навършват 80 г. от написването на едно от най-популярните български хора.

„Флора 2017“ продължава до 7 май тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама