Разбиха нарколаборатория в село Черница, задържан е затворник в отпуск

12:44, 28 апр 17 25 914 Шрифт:
Автор:

Нарколаборатория е била разбита в село Черница, общ. Сунгурларе на 24 април тази година. Това съобщи на брифинг Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров. Там е бил задържан издирваният Георги Атанасов Димитров, изтърпяващ наказание в затвора в Бургас във връзка с управление на МПС, след като е бил лишен от това право. Димитров е бил в отпуск, но не се е завърнал в затвора.

„В същия дом, който не е негов, а е на близък, който е починал, са намерени изключително много наркотични вещества, прекурсори, електронни везни, термометри, колби, както и огнестрелни оръжия (незаконна ловна пушка, пистолет с преправена цев, въздушна пушка – също с преработена цев), боеприпаси и крадени вещи, част от които е установено, че са задигнати в Бургас. Това са велосипеди, лаптопи, телефони, монитори и други. Извършва се разследване по делото за установяване съпричастността на това лице към тези инкриминирани вещи“ – заяви прокурор Петров.

Лицето е преведено в затвора след задържането му.

Намерените наркотици са два вида – метамфетамин и марихуана. Количествата обаче ще могат да бъдат посочени след експертиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама