Повдигнаха обвинения на трима биячи на русофоби в Бургас

09:33, 28 апр 17 25 791 Шрифт:
Автор:

Трима участници в боя между русофили и русофоби, който се състоя на 30 юни миналата година на паркинга на бензиностанция OMV на изхода на Бургас в посока София, са с повдигната обвинения, съобщиха от прокуратурата за Topnovini.bg. Това са 37-годишният Атанас Михов от Поморие, 32-годишният Стойчо Гергинчев от Варна и неговият съгражданин Светлозар Минов на 41 години. И тримата са обвинени по чл. 325, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК – за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, както и по чл. 131, ал. 1 – за нанасяне на средна телесна повреда на лице.

С най-много повдигнати обвинения е Атанас Михов – освен за посочените горе две деяния той е обвинен и за наплюване на мъж, както и че е избил от ръката на човек айфон, който е счупен.

Стойчо Гергинчев пък е използвал електрошокова палка, която опрял в сърдечната област на единия от битите.

Припомняме, че в мелето най-много пострадаха Иво Дошев и Иван Панчев, като вторият е със средна телесна повреда. Двамата бяха от групата, съставена от българи и украинци, която беше отишла да протестира срещу руските рокери „Нощните вълци“, преминаващи същия ден през Бургас. Русофобите обаче бяха изненадани от солидна група от представители на Воински съюз „Васил Левски“ и БНО „Шипка“, които, по думите им, отивали да вземат автографи от руските моторджии, сочени за любимци на Владимир Путин.

Между двете групи, изповядващи коренно противоположни политически възгледи, възникна скандал, прераснал във физически сблъсък. По-многобройната чета на русофилите надделя над съперниците си, като най-активните от тях – Дошев и Панчев, отнесоха множество удари и бяха ритани дори паднали на земята. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама