ЦИК обяви Дурхан Мустафа за депутат от Бургас

19:53, 27 апр 17 / Политика 25 653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централната избирателна комисия обяви официално Дурхан Мехмед Мустафа за народен представител от групата на ДПС от Втори изборен район – Бургаски. Решението е взето след получено писмо от Народното събрание от 26 април 2017 г., с което са прекратени пълномощията на Камен Костов Костадинов като депутат в 44-ия Парламент.

Дурхан Мустафа беше втори в бургаската листа на ДПС. Той беше изместен от депутатското място от общинския председател Ангел Исаев. Вторият получи много преференции благодарение на това, че номерът му в списъка съвпадна с този на бюлетината на партията - 9. Исаев не се съобрази с партийното решение попадналите в парламента със случайна преференция да се откажат от парламента в полза на тези от по-предните места в листите. Той беше низвергнат от партията и се обяви за независим депутат.

Заради решението на Исаев оставка подаде водачът на бургаската листа Камен Костадинов, който се жертва в името на партийната дисциплина. Така освободи място за областният лидер на ДПС в Бургас Дурхан Мустафа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама