Ремонтират разбитите мостове на Веселие и Ново Паничарево

17:34, 27 апр 17 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтните дейности по възстановяването на двата моста на Веселие и Ново Паничарево са към своя край, съобщиха от Община Приморско. И двете съоръжения пострадаха по време на големите наводнения през 2014 г. Мостовете са ключови съоръжения за двете селища – през тях минава река Ропотамо.

 

До 15 дни ще бъде готов въженият мост в Ново Паничарево, който се ремонтира със средства от общинския бюджет. Той осъществява връзката между селото и красивия парк, където ежегодно се организира селищния събор. Мостът е бил разрушен през 1974 година, когато също е бил пометен от водната стихия. Възстановен е тогава, но през 2014 г. отново пострада при последното голямо наводнение. Сега жителите на приморското село до дни ще могат да се похвалят с напълно ново мостово съоръжение.

До началото на летния сезон ще бъде пуснат в експлоатация и мостът на Веселие. След като съоръжението бъде завършено, ще бъде премахнат и временният път с брод, който замества разрушения мост и свързва селото с общинския център. На няколко пъти при покачване нивото на реката обходният път биваше заливан и това създаваше проблеми на трафика към и от Веселие. С приключване на ремонтните дейности по моста този проблем ще бъде преодолян.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама