Бургаски ватерполистки се завърнаха с медали и купа от Турция

15:58, 27 апр 17 / Спорт 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ватерполистките на „Черноморец“ се завърнаха от Турция с няколко отличия, съобщиха от Общината. В над тримилионния град Измир момичетата на Петър Йонов спечелиха купа и медали при второто си участие на силния турнир "Rotary International Waterpolo Cup". Домакините от ротарианската турска организация връчиха почетен плакет на отбора - оценка за положения от състезателките труд. На друга официална церемония, на която присъстваха всички отбори-участници, беше представен поименно всеки един състезател и член на делегация. Всички те получиха грамоти от журналиста-писател Недим Атила. Специален плакет домакините връчиха на треньора Петър Йонов.

В традиционната надпревара за състезателки до 17 г. "Черноморец" се изправи срещу в пъти превъзхождащите ни във финансово отношение отбори като "Галатасарай", "Ести" и "35 Sutopu" и успя да се окичи с бронза.

По време на официалното откриване домакините от Ротари клуб приветстваха нашите състезатели на български език. Единствено химнът на България звуча до край, а "Мила Родино" изпълни с гордост момичетата, които излязоха пределно мотивирани в първия двубой срещу пристигналия от Истанбул със самолет елитен "Галатасарай".

След дълго изтощително пътуване нашите момичета шокираха съперника, повеждайки с 3:0 в първата част. На случващото се в басейна не можеше да повярва публиката, както и солидният треньорски щаб, включващ четирима специалисти. Отборът с милионен бюджет и скъпа селекция обаче беше "интубиран" с помощта на съдиите. Нашите удържаха и на полувремето се оттеглиха с гол аванс 5:4, но след почивката всичко бе решено от реферите - 8:11. Третата част "Галатасарай" спечели с 5:0, заключителният период бе в полза на "Черноморец" - 3:2, а момичетата ни съжалиха, че не са били туркините.

Останалите два мача също се изиграха под "диктовката" на домакинското съдийство. Реферите понесоха сериозни критики от българския си колега - Огнян Герасимов, който е съдия с международен ранг и солиден опит.

Така местният "Ести" победи "Черноморец" с 9:6 /2:2, 2:1, 3:0, 2:3/, а "35 Sutopu" се докопа до равенството - 9:9 /3:5, 3:3, 2:1, 1:0/. В спора за първото място скандалното и слабо съдийство попадна под кръстосан "обстрел" от свои в мача между "Галатасарай" и "Ести", завършил с два червени картона, показани към треньорската скамейка, накъсвания на играта и с гол в последната секунда в полза на тима от Истанбул - 11:10.

В турнира "Rotary International Waterpolo Cup" тимът на "Черноморец" участва за втори път с персонална покана.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама