Правят „Зелен парк“ в Царево

12:11, 27 апр 17 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов „Зелен парк“ ще бъде направен в град Царево, съобщиха от местната Община. За целта вече има подписан Договор за финансиране на проект „Зелен парк – природа, релаксация и туризъм в Царево и Къркларели” по Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП ТГС България – Турция 2014 – 2020. Проектът се изпълнява в партньорство с Дирекция на държавните хидротехнически съоръжения в турския град Къркларели. Неговата обща стойност е 438 054,90 евро (близо 1 млн. лв.) и се финансира на 100 % от Интеррег. Бюджетът за Община Царево е 205 785.43 евро.

Дейностите по проекта включват реконструкция на паркова зона към Парк Царево център втори етап, като ще бъде реновирана парковата зона между Лятната читалня и новата детска площадка на ул. „Крайморска“. Проектът включва изграждане на алеи, зони за отдих и развлечения - площадка за петанк, голяма шахматна дъска с фигури за децата, маси за игра на табла и шах за по-големите посетители на парка. След успешното осъществяване на проекта ще бъде обновена още една част от зелената система на Царево за радост на жителите и гостите на града. Целта на проекта е да се обособи атрактивно, модерно и обезопасено крайбрежно пространство, което ще съчетава възможности за отдих и забавление.

В рамките на проекта се предвиждат двустранни срещи между партньорите за откриване на дейностите по строителството и откриване на обновените обекти. Турските партньори ще обновят своя крайградска зона за пикник и развлечения близо до язовир Къркларели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама