Изграждат над 200 паркоместа в „Славейков“

11:09, 27 апр 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два големи и нови безплатни паркинга се изграждат в момента в жилищен комплекс "Славейков", съобщиха от Общината. Те се намират на мястото на занемарените и отдавна неизползваеми междублокови пространства на 58-ми и 59-ти, и 59-ти и 60-ти блок.

 

Първият ще бъде с капацитет от общо 114 паркоместа или 91 места на паркинга и още 23 към уличната регулация пред блок 59, а вторият, между блокове 59-ти и 60-ти, е с общо 100 паркоместа - 88 броя вътре и още 12 пред блок 60.

Изграждането на новите паркинги е с конструкция от стоманобетонови решетъчни плочи на тревна фуга. Те ще бъдат оградени с нови тротоарни бетонови плочи и нови бордюри. Уличното осветление също ще бъде обновено, като ще има и допълнителни осветителни стълбове към паркингите.

Новите паркоместа ще улеснят паркирането в района, който е доста оживен и се намира в непосредствена близост до бул. "Тракия" и спирките на бързата автобусна линия. Освен това там се намират още Спортна зала "Младост", парка на комплекса, а наблизо са и няколко учебни заведения - "СУ "Антон Страшимиров", СУ "Константин Преславски", ДГ "Детелина" и НБУ "Михаил Лъкатник".

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама