Увеличават таксите в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас

13:20, 26 апр 17 25 843 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Средно с 13,6 % се увеличават таксите за обучение в някои професионални направления в 19 висши училища в страната, сред които е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Това реши Министерският съвет, който утвърди днес броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организации на Република България през учебната 2017/2018 г., както и таксите за кандидатстване и обучение в държавните ВУЗ.

В университета „Проф. д-р Асен Златаров“ най-голямо е увеличението на таксата в „Педагогически науки” (редовна форма) – със 120 лв., а най-малко – с 40 лв., в редовната форма на „Администрация и управление” и „Туризъм”. Има обаче намаление на някои от таксите за обучение на докторанти – средно с 15,3 на сто.

Решението на правителството е съобразено с разпоредбите на Закона за висшето образование, както и с последните изменения и допълнения в ПМС 64/2016 за условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища. Приемът е съобразен също с данните за реализацията на завършилите студенти и докторанти и с приоритетните за обществено-икономическото развитие на страната професионални направления.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама