Златко Янков става лице на камп на „Милан“

11:34, 26 апр 17 / Спорт 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Героят от САЩ’94, човекът, без чието виртуозно центриране Йордан Лечков не би отбелязал един от най-великите голове в историята на българския футбол – Златко Янков, ще бъде официалното лице на Milan Junior Camp Бяла 2017. Това съобщиха от Спортен клуб „Черноморец“.Първият камп на италианския гранд по родното Черноморие ще се проведе от 1 до 6 август в град Бяла, област Варна, като и тази година специалисти от академията на „росонерите“ ще подготвят деца на възраст между 5 и 17 години.

Златко Янков е име, което не се нуждае от представяне. Дефанзивният полузащитник от град Средец прави първи крачки в най-великата игра в „Нефтохимик“. Впоследствие кариерата му преминава през другия бургаски клуб – „Черноморец“. След гурбет в столичния „Левски“ и в редица чуждестранни клубове Фара (с каквото прозвище е познат Янков сред футболните фенове в Бургас) прекратява кариерата си през 2003 г. като футболист на „Нафтекс“.

Най-големият си успех вече настоящият треньор в школата на ФК „Черноморец 1919“ постига през лятото на 1994 г. с националния отбор на България. Янков е неизменна част от титулярния състав на „трикольорите“, които достигат до историческото четвърто място на Мондиала в Щатите. Златко е част от състава на „лъвовете“ на Евро’96 в Англия и Мондиал’98 във Франция. С националната фланелка записва 80 мача и отбелязва 4 гола.

Записванията за първото издание на Milan Junior Camp по родното Черноморие вече започнаха. От 1 до 6 август град Бяла ще събере на едно място треньори от академията на седемкратния европейски клубен шампион и деца на възраст между 5 и 17 години, чиято любов към футбола ще им даде възможност да се докоснат до енигматичния тим от „Сан Сиро“.

С участието си в лагера край морето децата не само ще се потопят в атмосферата, но и ще усетят магията, витаеща около един от най-успешните клубове в световен мащаб. Те ще имат редкия шанс да тренират цяла седмица под ръководството на висококвалифицирани специалисти от школата на „росонерите“, облечени изцяло в оригиналните цветове и екипировка на италианския гранд.

Някои от най-добрите деца не само ще изживеят незабравими шест дни на Българското Черноморие, но и ще получат възможността да вземат участие във финалния Milan Junior Camp Day в Милано. Италианският екип треньори ще избере най-талантливите участници и ще им предостави уникалния шанс да посетят тренировъчната база „Casa Milan”, да изгледат на живо двубой на „росонерите“ на „Сан Сиро“, както и лично да се запознаят с някои от играчите на първия отбор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама