Контрабанда на 2 млн. руски акцизни бандероли предотвратиха бургаски митничари

10:15, 26 апр 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Контрабанда на 2 000 000 броя акцизни бандероли за тютюневи изделия с надпис „Росийская федерация табачная продукция СПЕЦИАЛЬНАЯ МАРКА" предотвратиха митническите служители на пункта в Лесово. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Ценните книги са открити в товарен автомобил „Волво" с молдовска регистрация, влязъл в страната от Турция.

На българския митнически пункт шофьорът е декларирал, че превозва текстил от Турция за Латвия. Автомобилът е селектиран от митническите служители за щателна митническа проверка, включително и с рентгенова апаратура. В хода на проверката митническите служители откриват между декларираните текстилни  изделия осем картонени кашона, съдържащи общо 2 млн. броя  руски акцизни бандероли за тютюневи изделия с надписи  „Росийская федерация табачная продукция СПЕЦИАЛЬНАЯ МАРКА".

Недекларираните бандероли са иззети. Срещу шофьора на камиона  - молдовски гражданин с инициали I.V., е съставен акт по Закона за митниците. Предвид посоката на движение и начинът на пренасяне на необлепените бандероли, има подозрения, че  задържаната голяма пратка вероятно е от фалшиви руски акцизни бандероли. Работата по случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама