Общинският съвет прие промените в транспортната схема на Бургас

12:10, 25 апр 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съвет прие окончателните промени в транспортната схема на община Бургас. Според решението на местния парламент се закриват първоначално въведените автобусни линии с номера 4, 9 и 13 и се утвърждават маршрутите и разписанията за въвеждане на нови линии с номера 9А, 18Б, Бо, Б11 и Б12.

Новата транспортна схема се въведе в експлоатация на 26 ноември 2016 г. Маршрутите и разписанията по нея бяха разработени в изпълнение на предвидените дейности по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас”. Една част от тях се припознаха от бургазлии и се ползват активно, а за други се наложи от общинския превозвач „Бургасбус“ да предложат промени, за да се постигне оптимален вариант на транспортната схема, която да е в съответствие с изискванията на проекта и да е съобразена с необходимостта и навиците на бургазлии.

Извършените наблюдения са показали, че двете вътрешно квартални линии с №4 и №9, както и една от основните линии №13, не са достатъчно натоварени и не се използват активно. По предложение на превозвача превозните средства, които обслужваха тези линии, се пренасочиха и започнаха да обслужват по-натоварените линии.

Преди да се предложат за утвърждаване от Общинския съвет, промените са тествани в реални условия, като чрез извършено наблюдение на пътникопотока и замервания за период от минимум 30 дни е обоснована ефективността на предложените промени в транспортната схема, разкриването на нови автобусни линии и оптимизацията на маршрутите и разписанията.

Извършените наблюдения по време на тестовия период на обслужване на транспортната схема, с въведените промени, са показали много добро покритие на градската територия и достатъчна честота на движение на превозните средства. Това заяви зам.-кметът Красимир Стойчев, който внесе докладната записка за одобряване на транспортната схема.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама