Избраха нов омбудсман на Бургас

11:57, 25 апр 17 25 1270 Шрифт:
Автор:

Бургас има нов омбудсман. Това е юристът Тодор Стамболиев. Той получи 35 от гласовете на общинските съветници, които се оказаха достатъчни за неговото избиране.

„Благодаря най-искрено за доверието и искам да ви уверя, че ще бъда достоен обществен посредник. Ако имам някакви забележки към работата на Община Бургас, то те ще бъдат юридически обосновани. Ще дам категоричната си подкрепа на националния омбудсман Мая Манолова“ – заяви Тодор Стамболиев веднага след обявяването на резултатите.

От 2007 г. омбудсман на Бургас беше Таню Атанасов. Мандатът му изтече още през 2011 г., но той продължи да изпълнява тези функции, тъй като до днес никой друг кандидат за обществен посредник не успя да събере две трети от гласовете на общинските съветници, колкото е нужно за избора на омбудсман.

Тодор Стойчев Стамболиев е роден на 16 август 1966 г. в Бургас. Завършва висшето си образование във „Висш институт за подготовка на офицери и научна дейност към МВР – София“, с гражданска специалност „Право“, квалификация „юрист“. Учил е и журналистика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски“, но не го завършва. Специализирал е във воденето на граждански и административни дела. От 2003 г. до 2007 г. е общински съветник в Бургас от групата на Българската евролевица на Александър Томов. Две години е председател и зам.- председател на групата. Бил е член на три постоянни комисии: на правната, на общинска собственост и инвестиции и на комисията по устройство на територията. Също така е бил член на Надзорния съвет на Агенция по приватизация, на тръжната комисия и много временни комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама