Бойко Борисов в Бургас: До края на юни трябва да се завърши вторият участък от улица „Крайезерна”

12:26, 23 апр 17 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„До края на месец юни трябва да бъде завършен вторият участък от улица „Крайезерна”. С този ремонт ще влязат пари в държавния бюджет, които ще подпомогнат плащането на пенсии и заплати, както и икономиката и туризма.” Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Бургас. Той допълни, че строителните дейности трябва да са денонощни.

На събитието присъства и кметът Димитър Николов, който заяви, че ремонтът на улица „Крайезерна” от страната на Пътен възел „Запад” закъснява. Срокът за завършване на реконструкцията е началото на септември. Отпуснатите пари са 17 млн. лева безвъзмездна финансова помощ. Близо 3,8 млн. лева  са осигурени от Община Бургас за отчуждителни дейности и съфинансиране на проекта.

„Притеснява ни това, че в момента се работи с пуснато движение. Изпълнителят негодува, иска от нас да спрем движението ,защото това ще ускори строителните дейности, но ние нямаме алтернатива. Ако спрем този централен трафик, потокът от автомобили ще преминава през Централна градска част. Затова сме помолили изпълнителя да работи в условия на пуснато движение , с непрекъснат контрол от страна на служителите на „Пътна полиция“, коментира Николов.

Улица „Крайезерна“ ще свързва пътен възел „Запад“ и бул. „Тодор Александров“. Проектът се финансира по европрограмата „Региони в растеж” 2014-2020 г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама