Съдят мъж от Сунгурларе, дал подкуп на полицай в Карнобат

11:28, 21 апр 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Бургас предаде на съд 48-годишния Сашо Щ. от Сунгурларе, съобщиха от държавното обвинение. Той е подсъдим за това, че на 18 май миналата година на територията на бензиностанция в карнобатския квартал „Възраждане“ дал подкуп в размер на 20 лв. на полицай, за да не го санкционира за управление на автомобил с неработещ заден габарит и да не му извърши проверка за алкохол.

На спомената дата Сашо шофирал товарен автомобил. Паркирал го на горепосочената бензиностанция. В този момент полицейските служители, които били на мястото, забелязали, че габаритът на товарния автомобил не работи. Униформените видели, че шофьорът слиза от камиона и се отправя към намиращия се в близост търговки обект. Последвали го, след което провели разговор, в който обяснили, че трябва да проверят Сашо Щ. поради техническа неизправност в габаритите.

По време на разговора у полицейските служители се появило съмнение, че подсъдимият е консумирал алкохол. Докато единият от полицаите проверявал данните на мъжа в служебния си автомобил, Сашо се приближил към него и пуснал една банкнота с номинал от 20 лв. през прозореца на колата. След това изрекъл думите „това е за акта“. Сашо бил задържан незабавно.

Окръжният съд в Бургас е насрочил заседанието си за 25 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама