Камен Костадинов от ДПС напуска Народното събрание

10:07, 21 апр 17 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Камен Костадинов от ДПС напуска парламента. Това заяви самият той на трибунка в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Камен Костадинов обясни, че във Велико Търново и в Бургас, и в двете листи били реализирани преференции на случаен принцип. „Водачът на листата има освен привилегията да бъде водач и отговорността за поведението на хората в съответните листи. „Считам, че отговорността и примера се дават лично“, каза Костадинов.

От своя страна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че политическите партии са обществени организации, създадени на доброволен принцип от хора с общи интереси, обща идеология и общи цели.

„Членството в партията е доброволно. Всички членуващи в партията, в обществената организация създават общи правила и ги спазват. Неспазването на правилата автоматично изключва персоната от организацията. ДПС като партия притежава тези основни характеристики. Като всяка партия ДПС има правила, чието спазване е основно задължение на доброволно членуващите в нея. Дейността се ръководи според устава и решенията на съответните партийни органи“, разясни лидерът на ДПС.

Той посочи, че ДПС има решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15 и в случая 9/ 9“, каза Карадайъ и добави, че уважава решението на Камен Костадинов да даде пример. 

Вчера Исаев коментира пред Topnovini.bg, че е решил да не отстъпва мястото си, тъй като преди две години той е бил изместен по същия начин с преференции от друг човек, който не му е отстъпил мястото си в местния парламент на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама