Започват празниците, посветени на Петя Дубарова

09:36, 21 апр 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Бургас започват празниците, посветени на Петя Дубарова. На 25 април тази година се навършват 55 години от рождението на известната бургаска поетеса, която приключи земния си път на 4 декември 1979 г.

Началото на тържествата е днес, 21 април. От 16,00 ч. учениците от третите класове на СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще изнесат музикално-поетичен спектакъл в двора на къщата музей на поетесата. Той е наречен „Песъчинка от луната (приказка за Петя Дубарова)“.

Петя е родена на 25 април 1962 г. в Бургас, в семейството на учителката Мария Дубарова и Стойко Дубаров. Майката на поетесата има голяма роля в изграждането на личността и вижданията ѝ, като в същото време я напътства в света на изкуството.

Петя Дубарова започва да пише стихове в най-ранна детска възраст, като нейните първи публикации са във вестниците „Септемврийче” и „Народна младеж”, в списанията „Родна реч” и „Младеж”. Нейни духовни наставници са поетите Христо Фотев и Григор Ленков.

Година преди да сложи край на живота си, Петя е обзета от тежки мисли, свързани с отчаяние и разочарование от човечеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама