Ангел Исаев пред Topnovini.bg: Никой не ме е информирал, че съм изключен от ДПС

18:32, 20 апр 17 / Политика 25 1732 Шрифт:
Автор:

„Никой още не ме е информирал, че съм изключен от партията“. Това каза за Topnovini.bg новият депутат Ангел Исаев, който влезе в Народното събрание с листата на ДПС от Бургас, но вчера се обяви за независим. Причината е, че той не се е съгласил да отстъпи мястото си в парламента на друг човек от партията и е бил отстранен от парламентарната група. Исаев спечели мястото си в НС благодарение на преференциалния вот – номерът му в листата съвпадна с този на бюлетината на Движението за права и свободи – 9. По този начин той измести втория в списъка Дурхан Мустафа.

Исаев заяви още, че е силно да се каже, че му е оказван натиск да отстъпи мястото си в парламента. Той просто е решил да не се съобрази с принципите на партията.

„Защото, за разлика от другите колеги, които са били с номер 9, в област Бургас нещата стояха по съвсем друг начин. Аз съм общински председател и не случайно съм сложен в тази листа. И при това съм председател в общината, която е на второ място по гласове. И другото, което е много важно – преди 2 години бях кандидат за общински съветник. Тогава бях втори в листата и един колега ме измести с преференции и влезе в местния парламент на Бургас. Тогава къде бяха принципите на партията?“ – коментира Исаев.

Той обаче не можа да отговори защо още при подреждането на листата е нареден на девета позиция, а не на по-предно място: „Така е решила партията, някак си и листата не беше наредена правилно…“

По-рано днес депутатът изпрати писмо до медиите, в която изложи позицията си относно изключването му от парламентарната група на ДПС. Според него това е един неоснователен акт, който не отговаря на принципите на демокрацията.

„Вярвам, че демокрацията е преди всичко върховенство на закона. Вярвам, че волята на избирателите трябва да бъде зачетена. Убеден съм, че гражданите, а не партийните централи трябва да подреждат кандидатдепутатските листи… Никога не предавах избирателите си. Няма да го направя и днес. Убеден съм, че всички гласове, преференциално дадени за мен, са били осмислени и намирам за дълбоко обидно към избирателите  да се твърди, че те са гласували, без да разбират какво правят“ – пише Ангел Исаев.

В края на писмото той посочва, че през последните години българският политически живот страда от порока на непредставителността и задкулисието. Твърде често депутати са се превръщали в безгласни изпълнители на чужда воля или са преследвали лични интереси, което за него е неприемливо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама