Осем години затвор получи синът на председателя на „Евророма“ в Бургас

15:35, 20 апр 17 25 743 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският районен съд наложи наказание от 8 години „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на Васил Чолаков – син на председателя на „Евророма“ в Бургас Румен Чолаков.

Съдът призна подсъдимия за виновен в това, че през месеците юни и юли 2016 г. в к-с „Меден рудник“ извършил действия на полово удовлетворение с две 15-годишни момчета от Бургас, като употребил сила и заплашване. Той ги принудил със заплаха да му правят орален секс.

Чолаков-младши е признат за виновен от съда и в това, че на 8 юли в к-с „Меден рудник“, при условията на реална съвкупност с предходните деяния, отнел със сила чужди движими вещи на стойност 60 лева от владението на Х. Г.

След като определи наказание от 6 години „Лишаване от свобода“ на Васил Чолаков, съдът увеличи присъдата на 8 години на основание чл. 24 от НК. Съдът съобрази присъдата с тежестта на извършените от подсъдимия престъпления, високата обществена опасност на дееца. Васил е извършил престъпленията в изпитателния срок на условна присъда за престъпно осъществяване на полов акт с лице от женски пол, ненавършило 14 години. Съдебната инстанция отчете като мотив в своята присъда многобройността на извършените деяния от подсъдимия.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжния съд в Бургас в 15-дневен срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама