Обявиха търг за плажа между ресторант „Фиеста“ и Солниците

10:58, 19 апр 17 25 862 Шрифт:
Автор:

Министерството на туризма обяви търг с тайно наддаване за отдаване под наем на морски плаж „Атанасовска коса – част 1“. Той се намира в участъка между ресторант „Фиеста“ и Солниците.

Начална цена на обекта е 29 461,57 лева без ДДС.

Кандидатите за наематели могат да подават оферти от 18 април до 19 май тази година в сградата на Министерството. Търгът ще се проведе на 22 май. Победителят ще стопанисва плажа 5 години.

„Атанасовска коса – част 1“ е обособена част от крайбрежната ивица с обща площ в размер на 16 435 кв. м. Активната площ на плажа е 15 504 кв. м, като от нея са изключени площта, заета от обекти на инфраструктура, в размер на 17 кв. м и площта на изкуствена пясъчна дига от 914 кв. м. Морският плаж е с дължина на бреговата линия 477 метра.

Плаж „Атанасовска коса“ попадна в списъка на неохраняемите за това лято, обявен от Министерството на туризма в последния ден на месец март. Ако си намери стопанин, то той ще излезе от там. В подобно положение е и Северният плаж в Бургас, който също влезе в списъка, тъй като все още няма концесионер. Кандидати не липсват, но подадени жалби два пъти провалят избора.

При бургаските плажове безпроблемни са нещата единствено за централния. За там още преди три месеца бе избран наемател - това е фирмата„Булгариен директ райзен“ на собствениците на хотел „Приморец“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама