„Капитан Джак“ е премахнат окончателно от плажа в Несебър

08:33, 19 апр 17 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скандалният кораб „Капитан Джак”, който години наред работеше незаконно като дискотека  на южния плаж в Несебър, вече е премахнат нацяло. Новият наемател на ивицата е разпоредил плавателният съд, разположен върху наеманата от него територия, да бъде демонтиран, а теренът разчистен. В момента буната, върху която стоеше, атракционът се укрепва.

От фирмата „Ауто фактор”, която спечели търга за наемател на плажа, съобщиха, че на мястото на „Капитан Джак” няма да бъдат поставяни други заведения, нито аткракциони. Каменната буна, върху която бе закрепен корабът, ще служи единствено за защита  на брега от бурните вълни.

„Капитан Джак” работеше незаконно като лятно заведение от открит тип. Силната музика от нощните партита години наред създаваше неудобство на почиващите в района и бе истински бич за хотелиерите и местните жители. Заради силните децибели до ранни зори бяха подавани десетки сигнали и оплаквания до институциите. Шумът и тормозът над летовниците спечелиха лоша слава на плажната ивица. Поради безобразията и системните нарушения договорът за концесията на плажа бе развален от туристическото министерство в края на миналата година.

„Предприехме незабавни мерки за отстраняването на обекта. Искам да успокоя всички жители на Несебър и туристите, че проблемът с шума на Южния плаж вече е окончателно решен”, заяви новият стопанин на ивицата Кирил Спасов. Компанията му „Ауто фактор” спечели тази година търга за 5-годишен наем на плаж Несебър-юг. Като нов наемател на плажа Спасов гарантира, че ще бъдат създадени условия за комфорт и спокойна почивка на всички туристи.

Кирил Спасов е познато лице в туристическия бизнес. Той е концесионер и на плаж „Какао бийч” в Слънчев бряг. Фирмата му гарантира, че ще положи сериозни усилия и инвестиции за превръщането на плаж Несебър-юг в образцов. Там вече тече усилена подготовка за предстоящия туристически сезон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама